Ledare

Snart Ny höst

Solnedgång i Almedalen. Visby. Foto: Region Gotland
Monica Atterberg
Text

Almedalsveckan. Solnedgång över Solnedgravar
Foto: Region Gotland

Nu är Vox Vigor igång igen – åtminstone litet – efter sommaruppehållet. Vi hoppas fortfarande på att kunna utveckla tidningen till en rikstidning. Det skulle göra det möjligt för personer med psykisk ohälsa runt om i landet att få vara med och bygga upp en nättidning. Syftet med den är att ge fler i målgruppen, även på gräsrotsnivå, en chans att påverka samhällsutvecklingen.


Men för att det ska lyckas behöver vi få med oss många brukarföreningar och organisationer, både nationellt och lokalt. Vi ser att tidningen skulle kunna bli ett bra komplement till allt annat arbete som görs inom brukarrörelsen.

Almedalsveckan digitalt 4–7 juli

Just nu blickar redaktionen bakåt. Almedalsveckan kunde i somras ses digitalt och nerminskat till 4 dagar.

Det var Olov Palme som redan 1968, när han var utbildningsminister tillsammans med andra socialdemokrater började valtala i Almedalen. Sedan 1991 har samtliga riksdagspartier varit representerade i Almedalen. Ni som missade de officiella talen från partierna:

Partiledarnas tal i Almedalen kan ses i efterhand på SVT play


Många av de andra talen kan också vara möjliga att se i efterhand.

Blickar vi åter framåt så uppmanar vi alla brukarföreningar att mejla <redaktionen@voxvigor.se> och tipsa om era aktiviteter så att vi kan skapa ett intressant kalendarium. Blir vi en rikstidning så hoppas vi kunna öppna upp kalendariet och göra det enklare så att ni själva kan lägga in information om vilka föreläsningar och annat som ni har på gång.


Monica Atterberg

Representanter från Rösträttsmarschen, vid invigningen av Almedalsveckan 2019.
Foto: Region Gotland/Petra Jonsson

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar