Ledare

Hjälp oss välja bilder!

Spindel som kryper över mediciner

Vox Vigor är nu inne på sitt sista år som Arvsfondsprojekt. Sen hoppas vi att tidningen ska kunna stå på egna ben. För att detta ska bli möjligt krävs förstås mycket marknadsföring. Vi behöver upplysa om vår existens. I vår planerar vi därför bland annat att anordna två fotoutställningar. Nu efterlyser vi förslag på bilder från våra läsare.

Vi vill i utställningsform – fotografier och texter – visa vad psykisk ohälsa är och vilka förbättringar som krävs. Vad får oss att må riktigt bra? Det börjar hända en del positivt, som olika samarbeten mellan vården och brukarorganisationerna. Peer support-verksamheten växer som ett exempel. Något av detta skulle vi också vilja beskriva.

Bilder som belyser

Vi tänkte huvudsakligen använda oss av foton och texter som redan varit publicerade i Vox Vigor. Men om det saknas något får vi försöka fotografera nytt. Kanske har just du någon bild som skulle passa? På grund av upphovsrätten kan vi inte använda oss av bilder från nätet. Du måste själv ha tagit fotot.

Bilder som saknas

Vi uppmanar alla våra läsare att titta litet i Vox Vigor och lämna förslag på bilder eller textstycken som skulle passa på en utställning. När det gäller diagnoser saknar vi bilder på schizofreni, adhd och ocd. Några av de bilder vi har skulle kunna ersättas med andra. Vi har inte heller mycket som visar vad som skapar välbefinnande och vilka samhällsförändringar som behövs.

Det brådskar

Vår första utställning är planerad redan till mitten av april och kommer att visas på Storvretabiblioteket. Så vi är tacksamma för idéer snarast, även om vi kan utveckla texter och bilder i kommande utställningar. Titta i tidningen och skriv helst dina synpunkter direkt på respektive sida!

 

Text och foto: Monica Atterberg

 

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Spindel som kryper över mediciner
Monica Atterberg:
Hjälp oss välja bilder!