Kultur

Märkligt

Hav och skog

Jag fann mig själv simmande i ett hav utan något land i sikte. Jag tittar mig omkring för att se om det finns några vrakdelar och andra personer runt omkring mig. Jag finner att jag är helt ensam så långt jag kan se.


Havet är lugnt och vinden är ljummen, Jag är aningen konfunderad men inte rädd. Jag prövar att hoppa upp en bit i luften och ser att något är på väg mot mig. Min kropp tonar bort och nu lyfter jag från vattnet till ett ställe runt tre meter ovanför vattenytan. Jag tänker att det här är vad människor som har nära-döden-upplevelser vittnar om.

Nonchalerar mig

Det visar sig att det är en flock med delfiner som närmar sig. De stannar precis under mig och radar upp sig för att vila och tar ingen notis om min närvaro. Jag ser detaljerna i de olika individernas ryggfenor och tänker att det här är fel delfiner.

Åter solid

Scenen ändras och nu är jag i grunt vatten nära en strand och här finner jag både delfiner och andra människor. Jag är åter solid, i fysisk form, och tar ytterligare ett språng uppåt. En slank delfin simmar under mig och jag skiftar min rörelse i luften för att inte landa på den. Jag dimper ner i vattnet precis bredvid delfinen. Delfinen nuddar min axel med sin bröstfena och jag vaknar upp i min säng.         


Text och foto: Olov Jung

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar