Julfirandet på månkolonin New Berlin är uppskattat över större delen av federationen och dess allierade. Den Terranska traditionen ger en intressant inblick i människornas kynne och kulturella historia. De religiösa aspekterna är numera minimala. Även om de gamla Terra-religionerna fortfarande har en ansenlig skara utövare så hade julen redan innan första kontakten blivit en allmän planetär tradition.

Det kläs barrträd och sjungs julsånger. Traditionen är även starkt förknippad med att äta festmåltider. När väl månkolonin på Luna hade sin officiella invigning så var det på Julafton tjugo år efter första kontakten. En del terraner refererar även till denna tradition som midvinterblot.

Det är framförallt terraner som har sitt ursprung nära Terras norra pol. Terras Norra pol ska även ha varit hemvist för ett väsen som i folkmun refererades till som jultomten. Numer vet vi att han var en Q-varelse.  


Text: T’Ger
Foto: JCK5D, Pixabay

Q är en ras i tv- och filmserien Star Treks fiktiva universum. Q utgörs av näst intill omnipotenta, odödliga, gudalika varelser som lever i en parallell existens kallad Q-kontinuiteten. De brukar anses vara väldigt irriterande av övriga raser i Star Treks universum.
Källa: Wikipedia.

Berättarens New Berlin ska inte förväxlas med New Berlin i Wisconsin, USA.