Hälsa

Kroppshets i landet flödet

Två glassar framför butiksfönster.

Hur många sockerbitar finns i glassen Ben & Jerrys? Anneli Qvarfordt har skrivit en prosatext om sjuka kroppsideal som kan få svåra konsekvenser.

Flickan scrollar i kroppshets i landet flödet, där många, inklusive flickan, hetsas kring kroppen och vikten, där filter läggs på för att få oss se snyggare ut, smalare, få finare hy och utseende till perfektion. I ett flöde där personer jämför sig med varandra, där de försöker uppnå något som är ouppnåeligt där självförtroende och självkänsla får sig en ordentlig törn och många unga mår så dåligt. 

Någon berättar hur många sockerbitar det finns i Ben & Jerrys, som om socker är rena giftet och får dig att gå upp flera kilon i vikt av bara några tuggor, det dåliga samvetet knackar på.

I kroppshets i landet flödet borde du gå ner i vikt, äta mindre, röra på dig mer, bli snyggare och smartare. Vi matas hela tiden med sjuka ideal som i själva verket är ens värsta rival.

I kroppshets i landet flödet borde alla få visa sitt naturliga utseende, inte få kommentarer om sin kropp. För en kommentar kan vara förödande, väldigt förödande, och få stora konsekvenser vilket många inte verkar inse i landet flödet.

Text: Anneli Qvarfordt

Foto: StockSnap/Pixabay

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar