På Alla hjärtans dag anordnades en musikafton med öppen scen på Bardisanvägen i Lund. Här rapporterar en av deltagarna från evenemanget, där det var öppen scen för alla som ville och vågade.

På Bardisanvägen i Lund hörs musik ut från en öppen altandörr. Där inne pågår Öppen scen med deltagare från RSMH Lund, Arbetscentrum och Fontänhuset. Det är många som vill uppträda på scenen med olika sorters musikakter och stand up comedy. 

Lee Östberg

En som sträcker upp handen på frågan om vem som vill uppträda nästa gång är Lee Östberg. Hon är medlem i Fontänhuset och har redan erfarenhet av att köra stand up. Lee inleder sitt med ett skämt om att hennes namn stavas som Bruce Lees, inte Miss Li. Hon har mycket material som hon jobbat fram på en kurs för Lena Frisk, nu tänker hon anmäla sig till Lund Comedy Festival.

Henry Nord

Efter det är det Henry Nords tur. Han har tagit med sig sin gitarr och framför den egenskrivna låten Savage heart. Den har han tidigare sjungit på sin mammas begravning.

Lizah Cronemyr frontar Fontänbandet som spelar några härliga jazzlåtar. Hon brukar ha med sin 3-månaders bebis på repetitionerna, men idag har hon fått en stunds ledighet bara för musiken.

Många fler står på tur att uppträda, faten i köket är fulla av goda tunnbrödssnittar och små, söta maränger med ros-smak som deltagarna får ta för sig av.