Fatima Drotts pengaknep, Spartips

Fler pengaknep från Fatima Dott

Collage av tändsticksaskar och en bild på Fatima

Alla kan bli bättre på att handskas med pengar. Att använda pengar oklokt bör vara ett val och inte för att du missat andra möjligheter. I förra artikeln fick ni veta hur du kan tänka när du handlar. Nästa tips från Fatima handlar om hur du kan hantera det du redan äger.

Längre med mindre

Få vad du har att räknas. Använd vad du har. Gillar du hur något ser ut, ha det framme. Endast ditt mod och din fantasi sätter gränser.

Kläder

Mängden kläder du behöver styrs av hur ofta det tvättas. Annat är en lyx som ökar valmöjligheterna och gör att tvättningen kan göras mer sällan.

Förvaring

Återanvänd kartonger för förvaring. Speciellt i lådor och skåp, där de gör exakt samma nytta som förvaringsprodukter som kostar.

Tomma utrymmen

Vi har en benägenhet att fylla tomma utrymmen. Från små väskor till hela våra hem, kan vi fylla med onödiga saker. Sanningen är att de inte måste fyllas. Vilket ger oss en chans att hålla kvar i våra pengar.

Elektronik

Håll fast vid produkten så länge den funkar. Investera sedan i förra årets version av dator eller tv. Använd i minst tre år, bättre med fem eller rentav tio, tills den slutar funka.

Läs alla knep här.

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Collage av tändsticksaskar och en bild på Fatima
Fler pengaknep från Fatima Dott