Blåkulla inställt i år igen och fan..vet inte heller när det blir av nästa gång.

Här hade jag förberett mig så noga och samlat både ödleögon, loppägg och annat smått och gott i min påse. Och ni som nån gång samlat loppägg vet att det är inte lätt, särskilt inte i snöstorm och kyla, men jag lyckades hitta några minsann.

Nu sitter jag här och ugglar med min svarta katt och min kaffekanna, vad jag nu ska med den till? Den får väl ställas tillbaka in i förrådet igen tillsammans med kvasten och diverse annat.

Kaffepanna. Moto: Monica Atterberg

Undrar var jag ska ställa kosan istället nu när det inte blir nån dans med, jag ni vet vem. Kanske kan jag hitta nån annan att svänga mina lurviga med nånstans.

Min kollega skulle styra kvasten mot Gran Canaria istället och få lite sol på näsan…..ja, lite kommer ju inte att räcka. Men det kan ju vara skönt med sol, sangria och en och annan kackerlacka att plocka med hem.  Det är annat än kyla, hagel och snålblåst i alla fall.

Själv gillar jag ju kyla så jag funderade på att resa till Island istället och kolla den yrvakna vulkanen. Samtidigt kan jag kanske hitta något annat som saknas i min påse, hästtagel, lavagrus och gammalt snus.

Dansa med alver

Kanske kan jag träffa en eller annan liten alv eller så och de är ju roliga att dansa med dem också även om de inte är lika snabbfotade som en eldig spanjor eller lika klövkvick som ni vet vem.

Nu måste snart den här förbenade pandemin vara slut. Annars är risken att vi alla snart glömt vägen till Blåkulla. Och det är svårt nog att komma ihåg den år från år ändå. Man börjar ju bli till åren. Nästa gång jag fyller år fyller jag 580 så det är en rätt ärevördig ålder även i mina kretsar ska ni veta. Fast alla, vanliga, dödliga, runt mig tror ju i och för sig att jag är 58 då jag av förklarliga skäl ändrat lite i mitt födelsedatum. Det skulle annars få  rätt många att lyfta på ögonbrynen och skaka på huvudet åt ännu en tokig kärring som inte kan hålla reda på nånting.

Påskägg i grönt och rosa. Foto: Monica Atterberg

Nåväl, jag ska nog gå och fixa lite mat nu. För sen måste jag ju släpa tillbaka kvast, kläder, kaffepannan och alla andra attiraljer (som av säkerhetsskäl inte kan nämnas här) till förrådet igen.

Ha dock en TREVLIG PÅSK allihop, ni kanske får dansa i alla fall.

Kvasta la vista

Häxan i porten bredvid


Text: Ingela Stern

Foto: Överst: Gordon Johnson från Pixabay. Övriga foton: Monica Atterberg