Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Medveten närvaro för rastlösa – Övning i medveten närvaro

juli 11 @ 12:00 - 12:30

Boka plats på: https://attention-stockholm.se/kalender/

 

Är du nyfiken på att testa på medveten närvaro? Eller är du van utövare men har svårt att hålla igång vanan? Välkommen till en träff där vi tillsammans, online via Zoom, gör en övning i medveten närvaro. Alla över 15 år är välkomna att delta.
Träffarna genomförs varje torsdag klockan 12-12:30.

Från och med att du bokar plats kommer du varje vecka få ett mail med länk till Zoom-mötet. Om du inte kan delta behöver du inte meddela förhinder eller avanmäla dig. Om du inte längre vill ha mailen så avanmäler du dig här via hemsidan.

Träffarna genomförs inom ramen för projektet Stillhet för rastlösa, som du kan läsa mer om här >

 

Så här går det till

  • Gruppledaren hälsar välkommen och presenterar dagens övning. Du som deltagare har kamera och mikrofon avstängd och varken syns eller hörs.
  • Vi genomför övningen.
  • Efter övningen finns det möjlighet för de som vill att stanna kvar för en delningsrunda. Det kan till exempel vara att alla får möjlighet att berätta hur det var att göra övningen, hur de mår just nu eller något de är tacksamma över.

 

Online-träff

 

  • För att delta behöver du ha en mobil, surfplatta eller dator med ljud och kamera om du vill höras och synas i videosamtalet.
  • Se till att du sitter ostört under övningen.
  • Om du stannar kvar på delningsrundan efter övningen, se till att du sitter ostört eller har hörlurar så att ingen förutom träffens deltagare hör samtalet.
  • Du som anmält dig får en en länk till din e-post ca en halvtimme innan träffens starttid.
  • När träffen startar så öppnar du länken i webb-läsaren eller i Zooms app. Ladda gärna ned appen i förväg via Zooms hemsida.
  • Om du inte använt Zoom tidigare kan du ansluta till träffen 10 min innan utsatt starttid. Då kan vi hjälpa dig att ordna med eventuella teknikproblem innan träffen börjar.

Om medveten närvaro

 

Medveten närvaro handlar om att fokusera på upplevelser i stunden, här och nu. Ibland fokuserar vi på våra andetag. Ibland lägger vi märke till små sensationer i kroppen. Hur känns stolen vi sitter på? Luften mot huden, är den varm eller kall? Medveten närvaro handlar inte om att förändra det vi är i, utan bara att notera och låta det vara. Medveten närvaro handlar heller inte om avslappning, utan om att aktivera våra sinnen.

Metoden har visat sig ha goda effekter för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, så som ökad koncentrationsförmåga, bättre förmåga att reglera impulser och känslor samt minskad stress och oro. En del upplever dessa effekter direkt, men för många kan det i början kännas obehagligt och man kan behöva öva en längre period innan de upplever positiva effekter.

Gruppledare

Gruppledare för träffarna är Elina. Välkommen!

Plats

Distans

Arrangör

Attention Stockholm
E-post
info@attention-stockholm.se
Visa Arrangör-webbplats
Wilma Jonsson:
Medveten närvaro för rastlösa – Övning i medveten närvaro