Kultur

Kultur på torsdagar
Veckans gästskribent: Kaarina Slotte

Törst

Slå hål på muren i mitt inre
så att min törstiga själ kan få dricka

Pilgrim

Jag vandrar på en väg
som tusentals gjort före mig.
Men ändå är det den väg jag valt
som jag nu går.

Fotstegen, människor framför och bakom,
vandrare.

Tala

Hon talar inte med någon
som om ord skulle förstöra allt.

Hon talar inte, hon talar inte.
Vill hålla kvar ögonblicket,
som om varje sekund av tid
var viktig.
En kort sekund bara,
det är allt.

Text och foton: Kaarina Slotte

Dikterna har tidigare publicerats i antologin Pusselbitar, som gavs ut 2013 av Uppsala Kulturförening. Kaarina Tiainen Slotte föddes 9 januari 1956 och dog 10 februari 2020. Dikterna och fotografierna publiceras på Kaarinas begravningsdag med tillstånd av hennes syster.

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar