Rikskonferens 2023: Autism Sverige 50 år

När:
22 november, 2023 kl. 09:00 – 16:30
2023-11-22T09:00:00+01:00
2023-11-22T16:30:00+01:00
Var:
Stockholm
Lilla Cirkus
Kontakt:
Autism Sverige

Autism Sverige 50 år

På årets rikskonferens uppmärksammar vi Autism Sveriges femtio år genom att titta framåt. Kommer synen på autism fortsätta förändras? Vilken kunskap och vilka synsätt kommer behövas?

Autism – då, nu och framåt

På konferensen kommer vi att få ta del av föreläsningar och samtal med autistiska personer, forskare och utbildare. Medverkar gör Peter Vermeulen, Lotta Rizzo, Sven Bölte, Clara Törnvall, Sebastian Lundström, Autism Sveriges autismombud, Utbildningscenter Autism med flera.

Fika och lunch ingår!

 • När: 22 november 2023 klockan 09:00–16:30
 • Plats: Lilla Cirkus i Stockholm
 • Kostnad: 750 kronor per medlem (priset gäller personligt medlemskap och hushållsmedlemmar). 950 kronor per verksamhetsmedlem och övriga.
 • Sista anmälningsdag: 2 november 2023

Anmäl dig här:

Anmälningsformulär till rikskonferensen 2023 (öppnas i nytt fönster)

Mer om de medverkande:

 • Från neurodiversitet till neuroharmoni
  Peter Vermeulen, PhD, är en författare, föreläsare och metodutvecklare med lång erfarenhet av autismområdet. Peter har myntat begreppet neuroharmoni och pratar här om att lära av det förflutna för att skapa en ljusare framtid för autistiska personer. Presentationen är på engelska.
 • Autismforskning: igår, idag… och imorgon?
  Sven Bölte är föreståndare för KIND (Karolinska Institutet Neurodevelopmental Disorders). Han rankas som en av världens tio ledande autismforskare. Vilken forskning tror han blir viktig framöver och varför? Vilken forskning saknas men behövs?
 • Vanliga människor
  Clara Törnvall 
  är kulturjournalist, radioproducent och författare. I sin senaste bok skriver Clara, som själv är autistisk, om hur neurotypiker (icke-autistiska personer) fungerar.
 • Autism Sveriges autismombud
  Autismombuden
   är ett nätverk inom Autism Sverige som består av vuxna autistiska medlemmar från olika delar av Sverige. På konferensen presenterar de vad tror, vill och hoppas på i framtiden.
 • Utbildning om autism – en nödvändighet
  Maria Weiselius
   är verksamhetschef på Utbildningscenter Autism. Hon har lång erfarenhet av att utbilda om autism för personal i skola och omsorg. Har efterfrågan på kunskap förändrats genom åren? Vilka utbildningsinsatser kommer behövas de kommande åren?
 • För att veta vart vi är på väg måste vi veta var vi har varit
  Mats Jansson
  , sakkunnig på Autism Sverige, om förbundets femtioåriga historia och hur synen på autism förändrats under de åren.
 • Ett arbetsliv för alla
  Lotta Rizzo har asperger och adhd och är konsultchef på IT-bolaget Left is Right. Hur kan ett arbetsliv anpassat för olikheter se ut?
 • Hur vanligt är autism?
  Sebastian Lundström
   är legitimerad psykolog, docent i barn- och ungdomspsykiatri och verksam vid Gillbergcentrum, Göteborgs Universitet. Han har forskat på förekomsten av autism. Hur vanligt är autism? Och hur är det: blir autism vanligare?

Kontakt

För frågor om konferensen är du välkommen att kontakta konferens@autism.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vox Vigor ansvarar inte för innehållet i kalendariet.

Följ Vox Vigor