När:
26 september, 2020 heldag
2020-09-26T00:00:00+02:00
2020-09-27T00:00:00+02:00
Var:
Via videolänk
Pris:
Gratis
Kontakt:
Kurt Nyberg, ordförande i Hjärnkoll Uppsala län
073-073 46 52

GALENFESTIVAL BLIR DIGITAL – TÄVLING UTLYSES!

Lördagen den 26 september blir vår årliga Galenfestival digital. En del inslag för dagen är klara, men vi har plats för fler. Därför utlyser vi en tävling som vänder sig till boende i Uppsala län. Vi vill ha tips om vad man kan göra på en digital festival, senast 24 juli. De tre bästa förslagen som är praktiskt genomförbara får pris. Mer information finns på https://uppsala.hjarnkoll.se.

I Sverige berörs tre av fyra av psykisk ohälsa – det angår oss alla!

Det har blivit mer accepterat att vara öppen om sitt mående, en utveckling som går i rätt riktning. Men en del fördomar lever kvar, vilket leder till att många fortfarande är rädda för att bli diskriminerade och isolerade om de berättar om sin psykiska ohälsa.

Hjärnkoll Uppsala län har under sju års tid anordnat Galenfestivalen i Stadsträdgården i Uppsala, för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Vi har fyllt dagen med sång och musik, poesi, ansiktsmålning, hattmakeri och andra aktiviteter. I och med Corona-viruset är det inte genomförbart i år, därför anordnar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan en digital festival.

Välkommen till en annorlunda Galenfestival 2020!

 

Hjärnkoll Uppsala län

Sedan 2015 är Hjärnkoll ett Riksförbund som jobbar för att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiskt funktionssätt. Bakom Riksförbundet Hjärnkoll står patient- brukar- och anhörigorganisationerna i nätverket NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. Runtom i landet finns flera regionala Hjärnkollföreningar som på olika sätt arbetar för att förbättra attityderna till psykisk ohälsa.